Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Gravelkalender 2024

Voorbij de hype
Wie het wielerwereldje volgt weet het: gravellen is voorbij de hype. En ook binnen onze club wordt het langzaam maar zeker steeds populairder. Voor het nieuwe jaar hebben we daarom weer een interessante en uitdagende kalender samengesteld. Uniek zijn de meerdaagse buitenlandse avonturen.

Once días Girona

We vertrekken zaterdag 4 mei en reizen op dinsdag 14 mei terug. Met de auto en dus gaan de eigen fietsen mee. Heen in twee dagen; met een overnachting in Frankrijk. Terug in één dag. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers gaan we eventueel een dag eerder of later terug. We verblijven in Best Western Premier CMC Girona (Best Western Premier CMC Girona, Girona – Bijgewerkte prijzen 2023 (booking.com)). Het platteland rondom Girona is voor gravelaars hét mekka waar je ééns naar toe moet gaan. The place to be. Aanmelden uiterlijk 1 februari 2024.

Quatre jours de Côte d’Opale

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt zeker voor de Opaalkust. Maar dat is onterecht. Deze kuststrook ten zuiden van Duinkerken laat zich kenmerken door lange stranden, vissersdorpjes, rotsformaties en graanakkers. We fietsen daar van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli.

 

 

Drei Tage in der Eifel
Zo dichtbij en zo mooi. Wederom gaan we daarom naar de Eifel. Met zijn gravelwegen langs stuwmeren en kabbelende riviertjes. We zitten daar in het long weekend van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september.

Goed om te weten
Iedereen is van harte welkom. We houden rekening met niveauverschillen in de groep. Ideaal is een gravelbike. Maar meefietsen met een ATB of een veldrijder kan ook prima. We permitteren ons de nodige vrijheid tijdens het rijden. Een keer flink doortrekken op een lange strook mag gewoon. Aan het eind daarvan wacht iedereen toch op elkaar. Een foto maken? Geen punt. Het gaat om bekende, hoog gewaardeerde routes afkomstig van gravelplatforms. De pauzeplekken liggen niet vast en kiezen we “en route”. Laat je eens verrassen. Een avontuurlijke instelling en mentale flexibiliteit zijn belangrijk om de verfijnde smaak van het gravellen te kunnen proeven!

Zes gravelritten op verplaatsing
Ook komend jaar verplaatsen we ons diverse keren met de auto naar mooie gravelstreken in Nederland en België. De keuze is gevallen op de volgende ritten:
- Duurste van Vlaanderen
- Plug Plug Voorkempen
- Maashorst
- Het Gooi
- Amstelgrit
- Brabants Klimwerk
Je komt nog eens ergens met het gravellen!

Is dat nou alles?
Nee, daarnaast kennen we natuurlijk nog de gravelritten vanaf het Kloosterplein. Ook in de winter loopt dat gewoon door. Verder borrelen er in de loop van het seizoen altijd diverse ideeën op. Dat varieert van het meedoen aan een georganiseerde gravelrit van een club in de buurt tot aan het deelnemen aan een gravelweek in Toscane.

Interesse?
Fiets dan eens mee op een zaterdagochtend of ga mee op verplaatsing. Je zult versteld staan van de prachtige omgevingen die je ontdekt. Zorg verder dat je in de gravel app zit. Daar vind je oproepen, nieuwtjes en ideeën over het gravellen. En voor de tot het gravel bekeerden: blokkeer nú alvast de data van de buitenlandse trips in je agenda.

De gravelcommissie,
Arno Brouw, Denise Dingemans en Jan van Nunen

up