Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Over de club

Wieler Toer Club de Hellen, opgericht op 21 november 1980, is, zoals de naam al aangeeft een toerclub. Wij richten ons duidelijk op gezellig toeren met een groep.

Naast onze hoofdactiviteit "Toeren", is het ook mogelijk om in groepen te ATB-en of te veldrijden. Verder worden ook een aantal ander activiteiten georganiseerd zoals onze jaarlijkse barbecue, "spinning" in de wintermaanden bij Sportschool Jan de Rooij, een gezinsfietstocht, een herfstwandeling enz...

Clubkleding

Om ons op de weg te profileren als een club is het verplicht om bij al onze tochten te rijden in clubkleding. Lees verder bij Clubkleding...

Toeren

Door het grote verschil in snelheid en leeftijd hebben we nu 5 snelheidsgroepen.
De langzaamste groep is bedoeld voor leden die om allerlei redenen rustig willen rijden. Hierdoor wil WTC de Hellen bevorderen dat ook de "mindere goden" de mogelijkheid hebben om zich bij ons aan te sluiten. Voor meer informatie, kijk bij lidmaatschap.

Om dit 5-groepenbeleid succesvol te laten verlopen, zijn er toerregels vastgesteld.

Onze huidige vijf snelheidsgroepen:

  • De 25-groep toert met een gemiddelde snelheid van 25 km per uur.
  • De 27-groep toert met een gemiddelde snelheid van 27 km per uur.
  • De 29-groep toert met een gemiddelde snelheid van 29 km per uur.
  • De 31-groep toert met een gemiddelde snelheid van 31 km per uur.
  • De 33-groep toert met een gemiddelde snelheid van 33 km per uur.

Vertrektijden:

Voor de meeste tochten vind je die in onze Toerkalender.

Onze trainingstochten op de dins- en donderdagen kennen een vertrektijd van 18.30 uur in de maanden april en september. In de maanden mei tot en met augustus is dat 19.00 uur.

Deze trainingstochten worden op een vast parcours gereden dat afhankelijk van het invallen van de duisternis aan het begin en het eind van het seizoen ingekort wordt.
  Verder kennen wij nog een Woensdaggroep en een Tempogroep. De Woensdagroep start op alle woensdagen om 09.00 uur bij de Deel en wordt ook wel de groep van de "Arbeidsvrijgestelden" genoemd. Natuurlijk is ieder lid welkom bij deze groep.
De Tempogroep start bij één van onze leden en wel op zondagochtend. Dit is een groep voor, zoals de naam al doet vermoeden, de hardrijders onder ons.
De woensdaggroep heeft eigen regels die te lezen zijn bij Woensdaggroep.  

ATB-en en veldrijden:

De vereniging heeft een groep actieve mountainbikers onder haar leden.
Deze groep organiseert de jaarlijkse veldtoertocht in Goirle.
Om dit in goede banen te leiden trainen ze op zaterdag van oktober t/m februari, vertrek is telkens om 09.00 uur. Bekijk ook de ATB-kalender...

Overige activiteiten:

De Evenementencommissie organiseert alle overige activiteiten, buiten het Toeren en het ATB-en, voor onze leden. Het leven van een fietser bestaat immers niet alleen uit fietsen. En op deze manier leren de leden elkaar ook eens op een andere manier kennen. Dus zuiver een sociaal gebeuren. Bekijk de Overige evenenementen kalender...

Veldtoertocht:

Half januari wordt door onze club deze tocht, over de Regte Hei en door Gorp en Roovert, georganiseerd voor de ATB. We hebben 3 sterren gekregen door de NTFU als waardering voor de goede organisatie ervan. Hierbij zetten vele leden als vrijwilliger hun beste beentje voor. Lees verder bij Veldtoertocht...   

Bekijk ook onze pagina met alle activiteiten die de verschillende commissies organiseren. 

 
Alleen leden kunnen deelnemen aan clubritten. Het is eenieder wel vrij om één à twee keer met de club mee te fietsen alvorens lid te worden.

Sinds 2023 is de vertrek- en aankomstlocatie voor de clubritten van de Deel verplaatst naar het Kloosterplein te Goirle. Deze vertreklocatie in het centrum van Goirle zorgt voor meer zichtbaarheid. Verder is het een goed toegankelijke plek voor fietsers.
Naar boven