Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Korte meerdaagsen

2012: Tour for Life

20120826 tourforlife 01 leon de la bije 350Na een lange tijd van voorbereiding door training en het binnenhalen van sponsorgeld was het dan eindelijk zo ver. De Tour for Life 2012. Deze fietsprestatietocht begint in Bardoneccia Italië om 8 dagen later te eindigen op de Cauberg in Nederland dit alles voor het goede doel Artsen zonder Grenzen.

Wij als team Securitas bestaande uit 9 renners en 2 begeleiders waren samen met  77 andere teams. In totaal 700 renners en 300 vrijwilligers die zorgen dat dit spektakel mogelijk is. Er is in totaal ruim 1,6 miljoen Euro opgehaald wat ten goede komt aan Artsen zonder Grenzen. Noodhulp= Noodzaak. 

De route gaat over de Alpen, Vogezen, Jura, Belgische Ardennen en het Limburgse heuvelland. Elke dag een uitdaging variërend tussen de 140 tot 225 km. Bekende bergen als de Alpe D’Hues, Col du Lautaret, Col de l’ Echelle, Col de la Croix de Fer, Col de la Madeleine, Mont Saleve, Col de la Faucille, Col de la Savine en de Col du Grand Ballon komen wij op deze route tegen. We fietsen elke dag van camping naar camping waar onze tentjes al opgebouwd waren. Elke etappe heeft 2 check punten die voorzien zijn van eten en drinken en waar ook onze materiaal-auto staat. Ook rijdt er een bezemwagen die de pechgevallen meeneemt of de renners die het niet meer op tijd binnen gaan komen.

20120826 tourforlife 02 groep 350Het is een goed georganiseerde tocht die mede mogelijk gemaakt wordt door vrijwilligers  bestaande uit verkeersregelaars, fysiotherapeuten, ambulance personeel, koks, masseurs, tentopbouwers, wasteam etc. Het is geweldig om te zien met welk enthousiasme deze mensen werken.

 

 

 

Zelf deed ik mee als renner en had mij goed voorbereid door fietstochten te fietsen, lid te worden van wielerclub De Hellen en een midweek trainen in de Vogezen. Door mijn redelijk jonge leeftijd is deze tocht goed te doen en heb ik nergens last van gehad. Gewoon rustig aan doen luisteren naar je lichaam en niet gek laten maken. Goed eten en drinken is heel belangrijk tijdens deze tocht maar je lichaam geeft dit ook wel aan. Er zijn momenten geweest dat je jezelf tegen komt en denkt waar ben ik mee bezig, vakantie dat is toch met een biertje aan het zwembad zitten. Maar met in het achterhoofd de gedachten dat je voor het goede doel fietst zet dat je er toe aan om door te gaan.
20120826 tourforlife 03 col de la madeleine 350De samenhorigheid van alle mensen tijdens dit evenement is enorm. Je hebt elke dag aanspraak, maakt een praatje, pept elkaar op en elke morgen en avond samen eten in de grote tenten die door de organisatie bij elke camping worden opgezet. Het eten is voortreffelijk en wordt verzorgd door top koks van Boretti.

In totaal hebben wij 1270 km gefietst en 21.000 hoogtemeters beklommen. 7 dagen lekker fiets weer gehad en 1 dag 2 regenbuien en tegenwind (windkracht 4). Van ons team hebben er maar 6 renners de finish in Valkenburg gehaald.  Samen hebben we heel veel lol en plezier gemaakt en mogen we terug kijken op een hele mooie vakantie waarin we niet stilgezeten hebben. Het is 1 van de mooiste dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan en ik kan het iedereen aanraden. Voor een impressie kun je kijken op www.tourforlife.nl en met name de 8 filmpjes waar ik regelmatig in voorbij kom zijn heel leuk en geven een goed beeld van de tocht